Hvem er vi

GreenCarbon har udviklet sig udfra en idé, der daterer sig tilbage til 1994. Indtil efteråret 2006 var Thomas Harttung GreenCarbon´s eneste "grønne kulmine-arbejder" - siden da er Trine Møller Kopp og Lone Nørgaard Telling kommet til.

Thomas Harttung, der i 1994 var næstformand i Dansk Skovforening, forsøgte at skabe en interesse for at lade skovene i Danmark opbygge større vedmasser og lade det finansiere ved hjælp af CO2-kreditter. Ideen faldt bogstaveligt talt til jorden - der var andre og mere interessante måder at drive skovpolitik og klimapolitik.

Thomas Harttung forlod skovpolitik i 1996 og startede en forvandling af jordbrugsejendommen Barritskov ved at forlade konventionel driftstankegang og etablere et andet paradigme. I dag er Barritskov økologisk drevet, FSC-Certificeret – og har vedtaget en CO2-bevidst strategi for fremtiden.

Ved siden af sit arbejde som Fyrbøder på GreenCarbon projektet, er Thomas Harttung bestyrelsesformand for Aarstiderne, som han var med til at stifte. Desuden:

  • Formand for Krogerup Avlsgaard i Nordsjælland, der huser en betydelig del af Aarstidernes kunderettede aktiviteter
  • Formand for ICROFS, International Centre for Research in Organic Food Systems, Fødevareministeriets Center uden Mure for strategisk og anvendelsesorienteret forskning på Økologi-området.
  • Medlem af Det Økologiske Fødevareraad
  • Medlem af Det Rådgivende Udvalg for Fødevareforskning
  • Medlem af the advisory board for Nimbus Film

Trine Møller Kopp, skov- og landskabsingeniør. Har siden januar 2007 været tilknyttet projektet som specialist inden for skovbrug og jordbundskortlægning. Var tidligere projektmedarbejder på Barritskovs daværende Naturmedicinafdeling.